SLOVARJINarodna in univerzitetna knjižnica
Angleško-slovenski slovar
bibliotekarske terminologije

Število prikazanih zadetkov   (max = 99)


Objavljeno aprila 2002
Iskanje poteka s programom NEVABibliotekarska terminološka komisija
Delovno gradivo X za Bibliotekarski terminološki slovar
6.400 gesel


geslo je   

geslo vsebuje   

kjerkoli vsebuje   

Število prikazanih zadetkov  (max = 50)


Poskusna postavitev marca 2001, zadnja dopolnitev januarja 2009
Iskanje poteka s programom NEVAHieronymus Megiser: Dictionarium quatuor linguarum, videlicet, Germanica, Latina, Illyrica, (qua vulgo Sclavonica appellatur) et Italica, sive Hetrusca. Auctore, Hieronymo Megisero. [In fine:] Appendix. Exempla aliquot declinationum et conjugationum. Impressum Gracii Styria [Graz], a Iohanne Fabro; Cum S. Cas. Majestatis Privilegio Octennali. Anno M D XCII. [1592].


4 komentarji:

 1. Čestitke za nedvomno vrhunski dosežek v naši stroki!
  Kot vidim, pa je ta elektronska verzija še vedno samo delovno gradivo. Bo dostopen tudi ažuriran elektronski slovar, vsaj vzporednica tiskanemu? Tudi to rabimo in naj bo javno dostopen!

  OdgovoriIzbriši
 2. Hvala za pohvalo, veseli smo, če bo od našega dela kaj koristi!

  Da, elektronska verzija bo še pred poletjem usklajena s tiskano in z nekoliko dopolnjenim uporabniškim vmesnikom javno dostopna tukaj na blogu. V nadaljevanju bomo elektronsko verzijo dograjevali in dopolnjevali, nekaj stvari tudi popravili in/ali spremenili. Bog ve, če bo dopolnjena tiskana izdaja še kdaj izšla!

  OdgovoriIzbriši
 3. Na radiu ste govorili o nekem projektu z deset ali petnajst jeziki, naj bi menda slovar izšel, ampak ga nikjer ne nejdem. kaj se to lahko kje vidi ali kupi?

  OdgovoriIzbriši
 4. Da, projekt, ki smo ga sprožili in vodili Slovenci, je pokrival veliko število jezikov, kot beta verzija je bil pripravljen leta 2004 tudi enajstjezični bibliotkarski terminološkislovar z okrog 5.200 gesli na CD-ROM-u, ki je bil deponiran tudi v NUK-u. Projekt je rodil nekaj sadov, v predvideni obliki pa ni bil zaključen, ker predvsem pri tujih partnerjih ni bilo ustrezne in zadovoljive podpore strokovne javnosti.

  Ker je tema zanimiva in verjetno dovolj neznana, bom o tem na blogu objavil poseben prispevek.

  OdgovoriIzbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.